Тернопільщина увійшла до ТОП-15 (фото)

заліщики

Аж 4 об’єкти на території Тернопільщини увійшли до списку «Куди поїхати навесні: 15 маловідомих місць України, які варто побачити»

За версією сайту Україна, на Тернопільщині є 4 місця, які варто побачити: Джуринський водоспад, Дністровський каньйон, Заліщики та печера Оптимістична.

Заліщики – унікальне в Україні місто, у якому не лише красива природа, а й середземноморський клімат, який створюється завдяки високим кручам, що оточують Заліщики, огинаючи півколом по периметру.

Дністровський каньйон - є не лише одним із найбільших у Європі, а й визнаний одним із 7 природних чудес України.

дністровський каньйон
дністровський каньйон

Джуринський водоспад - вважається найвищим в Україні і не поступається іншим за своєю величністю та красою. Окрім того, неподалік розташовується Червоноградський замок, який теж неймовірно красивий.

джуринський водоспад
джуринський водоспад

Печера Оптимістична - це гіпсова печера, геологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення в Україні, а ще вона занесена до Книги рекордів Гінесса як найдовша в світі гіпсова печера, найдовша печера Євразії та друга за довжиною серед печер світу.

оптимістична
оптимістична

Також, до цього списку увійшли Подільські Товтри, Олешківські піски, Актовський каньйон, Бакота, Гранітний каньйон, палац графів Шенборнів, ландшафтний парк в Буках, Лумшори, Базальтові стовпи, Печерний монастир і Тараканівський форт.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео