Орест Сарматський

Як румунка швидко знайшла спільну мову у тернопільській глибинці

oo-1170x400

Школа із Чортківського району стала учасником міжнародного проекту

Громадська організація «ГЛОБАЛ ОФІС» за підтримки Міністерства освіти і науки України та за сприяння Канадського фонду Підтримки місцевих ініціатив, впроваджує програму   GoCamp AfterSchool. Проект GoCamp AfterSchool– це новий формат позашкільної програми з поглибленим вивченням англійської мови із залученням іноземного волонтера. У Тернопільській області до проекту  GoCamp AfterSchool  долучилася Білобожницька ЗОШ І-ІІІ ступенів Білобожницької ОТГ, повідомляє обласне управління освіти та науки.

Не секрет, щоб бути готовим до викликів ХХІ ст. недостатньо просто бути освіченою людиною, а дуже важливо володіти мовами, спілкуватися з людьми всього  світу, вільно висловлювати власні думки, та не боятися відкривати щось нове. Для того щоб виграти цей грант, ініціативна група з  учнів старших класів, директора школи, вчителів англійської мови (керівник проекту) Сава Л.Я., Ільчишин А.В., вчителя інформатики Барни О.В., педагога-організатора Романів Г.П. доклали великих зусиль, щоб проект прийшов у школу на благо розуму, знань,розвитку... створили  інтерактивну презентацію про село та про вивчення англійської мови в школі. Для колективу школи це було дуже важливо, хоча

Білобожницька школа не з поглибленим вивченням англійської мови.  Основна мета табору не стільки навчити дітей спілкуватися англійською мовою, а подолати мовний бар’єр, вчитися працювати в команді.

І ось настав він цей довгоочікуваний день. Школа зустрічала  носія англійської  мови, волонтера з Румунії Елену-Руксандру Сенюк.

Відбулася урочиста зустріч в актовій залі. Розпочався захід звучанням гімнів спочатку нашої держави, а потім - Румунії, що дуже зворушилонашугостю.

- Я  висловила свої надії на продуктивні три тижні навчання, розвитку тренувальних навиків учнівства, а також наголосила на бажанні подальшої співпраці між Еленою та школою. Презентація,розроблена старшокласниками, дала змогу волонтеру познайомитись зі школою, її традиціями, а також селом.

Учні і волонтер дуже легко знайшли спільну мову. Жодна перерва не обходиться без спілкування.

Прес-конференція  дала змогу гості ознайомитися з культурою, традиціями нашої країни та учням дізнатись більше про життя волонтерки. Відповідно до плану роботи Елени-Руксандри Сенюк кожного дня проводиться зустріч з іншим класом. На перервах – усі разом.

Велике враження отримала волонтер, відвідавши місцевий дитячий садочок та взявши участь у патріотичному заході, присвяченому 4 річниці Небесної Сотні. І хоч все звучало українською мовою Елені-Руксані котилися сльози від отриманих вражень,- розповіла директор Білобожницької ЗОШІ-ІІІ ст.  Лідія  Антонівна Лесик.

Фото ілюстративне

Вибір читачів за тиждень

Відео