Орест Сарматський

У Тернополі гряде суцільний облік теплової енергії

До кінця року в Україні у всіх багатоквартирних будинках мають встановити  теплові лічильники.

Обов’язкова установка загальнобудинкового приладу обліку теплової енергії прописана у Законі України «Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання», пише domik.ua.

Так ось, повний комерційний облік теплової енергії, яку споживають у багатоквартирних будинках, мають запровадити упродовж 2018 року.

Про це повідомив  міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на пленарному засідання парламенту України.

«До кінця року ми повинні підійти до 100% -го обліку тепла», - відмітив чиновник.

У Мінрегіоні повідомили, що станом на 1 січня 2018 року будинкові прилади обліку встановлені у 63 905 багатоквартирних будинках.  Це 79,5% від загальної кількості житлових будівель, оснащених централізованою системою опалення.

Найбільший відсоток багатоквартирних будинків, обладнаних теплолічильниками - у Вінницькій — 94,6, Миколаївській – 95, Харківській — 94,1 областях. Низький рівень встановлення будинкових приладів обліку тепла у багатоквартирних будинках на Тернопільщині – 17,6% 

Таким чином, Законом України «Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання» затверджено обов’язкове оснащення багатоквартирних будинків тепло лічильниками. Оплачувати все це оснащення будуть самі споживачі. Вартість приладу обліку тепла буде розрахована на 5 років. За словами Геннадія Зубка, розмір оплати установки і обслуговування теплолічильника на місяць одній квартирі обійдеться від 6 до 12 грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео