Орест Сарматський

Птахівники кажуть, що змови на ринку яєць не було (Агро-новини)

лют2602

Асоціація «Союз птахівників України» заявляє про відсутність жодних підстав для звинувачення виробників яєць курячих у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції у зв'язку з нещодавно поширеною в засобах масової інформації заявою про нібито «картельну змову» на ринку голови Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, яка за своїм змістом є неправдивою та безвідповідальною.  

0803
0803

Як говориться у повідомленні асоціації, насамперед, це стосується даних щодо рівня цін на продукцію виробників яєць курячих. Птахофабрики формують свої оптово-відпускні ціни, виходячи виключно з економічних факторів і відповідно не впливають на рівень роздрібних цін, які встановлюють торговельні мережі.

За умов відсутності декларування торговельної націнки відповідальність щодо кінцевої ціни лежить повністю на продавцю (торговельній мережі). Відпускні ціни виробників на сьогодні мають певну тенденцію до зниження, яке з початку січня цього року склало 5,6%. На сьогодні по найбільш вживаній категорії яйця «С1» середня відпускна ціна становить — 22 грн/десяток. Тому незрозуміло, звідки пан Дорошенко взяв вартість у 30,8 грн/десяток, та до якої категорії яєць вона відноситься.

Українські виробники цукру поборються за зовнішні ринки

Найближчі кілька років серед українських виробників цукру збережеться конкуренція за зовнішні ринки збуту.

0801
0801

Таку думку висловила керівник аналітичної служби ГК Sucden Марина Сідак в ході конгресу Sugar World 2018.

«Наразі зростає експорт бурякового цукру в світі. Очікується, що він зросте на 15%, і це не може не вплинути на ціну. З іншого боку, «просіло» світове виробництво цукру. Серед основних факторів: низька ціна, скорочення посівних площ, зниження врожайності через погодні умови, коливання споживання (за рахунок Індії) тощо», — прокоментувала Сідак.

За її словами, у світі прогнозується подальший ріст споживання, зокрема в Африканському та Азійському регіонах. Окрім того, очікується світове скорочення виробництва цукру в усіх регіонах окрім Китаю та Індії.

Аграрний фонд збільшив чистий прибуток удвічі в 2017 році

0802
0802

Дохід ПАТ «Аграрний фонд» за підсумками 2017 р. склав 4,3 млрд грн, чистий прибуток — 94,8 млн грн (у 2016 р. — 48,7 млн грн).

Відповідна інформація опублікована на сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), говориться у повідомленні компанії. Як зазначається, виконання фінансового плану підприємства в частині чистого прибутку становить 103,6%.

Протягом 2017 р. «Аграрний фонд» реалізував 616,1 тис. т зерна, виробив 252,5 тис. т борошна. Таким чином, компанія збільшила свою частку на ринку борошна України з 12,2% до 13%.

За результатами минулого року «Аграрним фондом» реалізовано 248,7 тис. т борошна, з них 19 тис. т — за експортними контрактами. Частка підприємства на ринку внутрішнього споживання борошна зросла до 15,6%, а частка в експорті борошна — до 4,3%.

Вибір читачів за тиждень

Відео