Оксана Бучко

У Тернополі учасники АТО можуть змінити професію безкоштовно

630_360_1454320825-6744

Учасники АТО, повернувшись із військової служби, мають право скористатись безкоштовним навчанням для перекваліфікації. Низку професій запропонують у Тернопільському центрі зайнятості. Таку можливість передбачає програма професійної адаптації учасників АТО.

Як скористатись правом здобуття нової професії  військовим, інформує na.mil.gov.ua.

Професію обирають у центрі зайнятості за місцем реєстрації, в якому запропонують різні варіанти вибору професії – від зварювальника до програміста. Наступним кроком є написання заяви в управлінні соціального захисту та подача пакету відповідних документів: копії паспорта, ідентифікаційного коду, довідки про безпосередню участь в антитерористичній операції та посвідчення УБД. Потім кандидат складає спеціальні тести в місцевому центрі зайнятості з метою перевірки рівня загальних знань і психологічної стійкості.

Увагу звертається на професію водія. Тут важливо зазначити, що оплата за навчання здійснюється в повному обсязі як за теоретичний, так і за практичний курси та включає практичне водіння. Адже основні витрати при навчанні припадають якраз на практичне водіння, куди входить оплата за паливо та отримання зарплати інструктором.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео