Віра Олександрович

На Тернопільщині у злісних аліментників уже відбирають авто і навіть будинки

alimenty-rebenok

Мобільні групи державної виконавчої служби управління юстиції у Тернопільській області активно допомагають порушникам ліквідовувати їхню заборгованість зі сплати аліментів.

І завдяки таким зусиллям на користь дітей лише за півтора місяця стягнули понад 2 мільйони гривень аліментів.

- Основними завданнями мобільних груп,  окрім роз’яснення  застосування норм нового закону щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, є  застосування засобів впливу до боржників, - пояснюють фахівці. – Передбачені і перевірки стану виконання рішень зі стягнення аліментів,  і виїзди і вчинення виконавчих дії за місцем проживання боржників, у яких виникла заборгованість зі сплати аліментів - понад один рік.

Упродовж кількох днів фахівці, зокрема, працювали у Тернополі, приміському районі, а також на Бучаччині і Монастирищині, повідомили у місцевому управлінні юстиції. Так, в обласному центрі державні виконавці описали і вилучили у боржника авто «Volkswagen Caddy». Адже чоловік був винен на утримання своєї дитини майже 75 тис. грн. Із іншого боржника, який тривалий термін ухилявся від аліментів, стягнули 27 тис. грн.

- Також фахівці склали два протоколи про вчинення боржниками адміністративного правопорушення, передбаченого  ст. 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), - уточнюють в управлінні юстиції.

Натомість у Тернопільському районі із злісного боржника стягнули 13 тис. грн. До того ж, склали 2 протоколи про вчинення боржниками адміністративного правопорушення за ст. 183-1 КУпАП.

- Заборгованість одного жителя Бучацького району перед дитиною становила майже 42 тисячі гривень, - констатують фахівці. - Тому державні виконавці уже описали житловий будинок у селі Млинки.

До речі, ще під час роботи мобільної групи цей боржник погасив заборгованість у 5 тис. грн. І його «досвід» має навчити інших, адже таку робота держвиконавці продовжуватимуть в області і надалі. У цьому їм допомагає закон, який втупив у дію нещодавно (читайте ТУТприм.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео