Оксана Бучко

Тернополяни можуть провести Великдень по-особливому (відео)

IMG_20180315_110325

Допомогти адаптувати дітей з інтернатів до життя можуть тернополяни, співпрацюючи з обласним благодійним фондом «Майбутнє сиріт». На даний час представники фонду шукають охочих прийняти вихованців на час весняних канікул та Великодніх свят. Тож документи у фонд можна подавати до кінця березня.

- Зимова акція привернула увагу навіть за кордоном, - розповіла координатор програми Ірина Вакалюк. –  Українська родина в Монако зголосилась прийняти участь. Загалом, усі діти залишились задоволені перебуванням у родинах А після завершення акції двоє дітей забрали у прийомні сім’ї. Тож закликаємо тернополян продовжити такі гостини.

Допомогти вихованцям інтернатів можна, ставши для них наставником. Мова йде про підлітків, які невдовзі покинуть заклади і підуть навчатись.

- Таким дітям важко соціалізуватись у нашому суспільстві, - говорив голова БФ «Майбутнє сиріт» Андрій Назаренко. – Адже вони живуть у закритому середовищі. Вони не мають життєвонеобхідних навичок. Тож наш проект «На порозі самостійного життя» навчає кулінарії, фінансовій грамотності, тайм-менеджменту, здоровому способу життя, психології стосунків і сімейним цінностям. Робимо це за допомогою інтерактивних методів та квестів у своєрідному таборі.

IMG_20180315_110215
IMG_20180315_110215

Учасник такого проекту Василь Деркач поділився враженнями. Після його досвіду в інтернаті відкрили кулінарні курси.

- Тільки на проекті я зрозумів, наскільки важко керувати грошима. Зате тепер маю ідеї для майбутньої діяльності, - розповів хлопець. –  Важливі і навики готувати їсти, яким навчили. Я попросив директора відкрити такі курси в інтернаті. Було б добре, щоб в кожному закладі були такі курси.

Як зазначила заступниця начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації Майя Шимашис, реформа інтернатних закладів триватиме до 2026 року. А допомога дітям потрібна вже зараз.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=rJghP4pOxxU&feature=youtu.be[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео