У тернопільських студентів – безліч можливостей

3-4

З розвитком технологій та ери інтернету студенти та загалом молоді люди отримують безліч можливостей для розвитку. Дуже багато корисної та цікавої інформації можна отримати саме у мережі. Доволі часто сьогодні для того, аби отримати знання в певних галузях можна навіть не виходити з дому. У той час, аби попрактикувати іноземну мову, не обов’язково їхати за кордон, для цього буде достатньо мати в наявності смартфон та доступ до інтернету.

Проте наскільки нам би не було комфортно у мережі чи у межах свого оточення, іноді для того, аби отримати певний досвід, вирватися із буденності, потрібно вийти за межі власної кімнати, будинку, університету та, навіть, країни.

Тож нині ми підготували для вас підбірку можливостей для студентів у березні – квітні цього року.

Літня школа «Студії пограниччя у Центрально-Східній Європі та Чорноморському регіоні»

Літня школа у Харкові для молодих дослідників є можливістю представити власні проекти, взяти участь у публічних заходах і дискусіях та приєднатись до міжнародної мережі дослідників у динамічній міждисциплінарній галузі. Робочі мови школи – англійська, українська й російська. Рівень володіння англійською мовою має бути достатнім для навчання, виступів та участі в дискусіях.  Дорожні витрати, поселення та харчування забезпечують організатори. Дедлайн: 1 квітня.

Літня школа у Великій Британії

Королівський коледж Лондона пропонує стипендії студентам-відмінникам з високою мотивацією до участі в літніх школах. Університет пропонує 8 стипендій студентам, які бажають пройти навчання в літніх школах програми бакалаврату. Стипендія повністю оплачує навчання в одній з літніх шкіл (1 500 £). Дедлайн: 1 квітня.

Чорноморсько-Східноєвропейський діалог: молодь за сталий мир

Центр культурних відносин «Кавказький дім» та Центр студій європейського сусідства Центраєвропейського універсьитету пропонують студентам взяти участь у проекті  «Чорноморсько-Східноєвропейський діалог: молодь за сталий мир» у Будапешті  9-12 травня.  Дедлайн – 23 травня. Студентам оплатять проживання, дорогу у дві сторони та харчування.

Навчання у Словаччині

«Scholarship in Slovakia» – це благодійний стипендійний проект, спрямований на українських студентів, охочих отримати освіту у Словаччині. 2018-го року відбудеться 4-й набір на програму. Дедлайн - 15 квітня 2018 року. Стипендія покриває у повному розмірі оплату за навчання в найбільших університетах Словаччини, а також місячну стипендію впродовж усього періоду студій.

Семінар для молоді у Кореї

Азіатсько-Тихоокеанський центр освіти для міжнародного порозуміння (APCEIU) організовує 4-й семінар з молодіжного лідерства за програмою GCED (Глобальна освіта громадянської освіти) з 20 по 26 травня 2018 року.  Тиждень такого навчання спрямований на створення потенціалу динамічних молодіжних лідерів у всьому світі для визначення стратегій досягнення Цілей сталого розвитку. Дедлайн – 25 березня.  Витрати на подорожі та оплату семінарів будуть оплачуватись APCEIU для відібраних учасників.

LabCitoyen у Франції

LabCitoyen – це програма, присвячена важливим темам у галузі прав людини. В її рамках кожного року близько п’ятдесяти активних молодих громадян з п’яти континентів – франкофілів, що вивчають французьку мову, віком від 20 до 26 років, запрошують до Франції, щоб протягом декількох днів разом поміркувати над важливими темами міжнародного значення під час серії конференцій та дискусій. Французький інститут пропонує таку тему для LabCitoyen-2018: «Освіта та права людини». Цьогорічний захід буде цікавим, насамперед, молоді, залученій до громадської діяльності (освітньої, культурної тощо) на місцевому рівні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео