Орест Сарматський

Лікар-волонтер з Канади закликав мешканців Тернопільщини бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в Росії (фото)

r02 (Copy)

 У Тернопільському прес-клубі Річард Гарейчук, українець з Канади,  який живе у Торонто пропонує ігнорувати футбольний чемпіонат світу у країні-агресорі

Пан Річард розповів, що до України приїхав із пропозицією провести тут акцію за назвою «Віддайте 90 хвилин, і згадуйте про 10 000 тисяч». Суть її - не дивитись футбольні матчі за участю Росії.

—  От вчора у Зарваниці я спілкувався із отцем Миколою. І він сказав, що зараз йде безперестанна боротьба за серця українців. Кажуть, спорт – поза політикою. Але це не так. Пригадайте, яку увагу приділяв спорту та проведенням у Німеччині Олімпійських ігор Гітлер. Це робить і Росія, часто нечесно, намагаючись за допомогою спорту показати свою перевагу над іншими країнами. Україні, де через Росію, країну-агресора загинуло понад 10 тисяч людей, треба просто бойкотувати футбольні матчі, не дивлячись телетрансляції з Росії. У такі дні раджу отих 90 хвилин, коли тривають два футбольні тайми, віддати іншому заняттю і не дивитися на те, що відбувається на московських стадіонах, - каже Річард Гарейчук.

r03 (Copy)
r03 (Copy)

r04 (Copy)
r04 (Copy)

r01 (Copy)
r01 (Copy)

Він привіз в Україну спеціальні банери і наклейки із закликами до бойкоту футбольних матчів у Росії.  Сьогодні гість з Канади, який має тернопільське коріння, перебуватиме у Києві, де зустрінеться із волонтерами та передасть їм наліпки й рулони гасел щодо бойкотування Чемпіонату світу з футболу  у Росії.

r05 (Copy)
r05 (Copy)

r06 (Copy)
r06 (Copy)

r07 (Copy)
r07 (Copy)

Довідка Терену.

Родина Річарда та Ольги Гарейчуків з Торонто, починаючи із перших днів «Майдану» і війни на сході України активно підтримує українських воїнів. Вони регулярно надсилають в Україну медичні препарати, організовують гуманітарну допомогу для військових шпиталів, закуповують для фронту дороговартісні безпілотники. Річард - засновник Громадської Організації «Армії SOS Канада», ініціатор участі українських військових в «Іграх нескорених» в Торонто 2017 року. Нагороджений у 2016 році медаллю «За гідність і патріотизм» від громадської організації «Всеукраїнське об’єднання Медиків Майдану», у лютому цього року - медаллю УПЦ КП «За жертовність і любов до України».  Напередодні, як повідомляв Терен, Річард Гарейчук був нагороджений орденом “За спасіння життя” імені академіка Леоніда Ковальчука.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео