Олег Снітовський

У Тернополі відкривають шлях «Через шлунок до спільної Європи без кордонів» (фоторепортаж)

заставка-кол (Copy)

Студенти Галицького коледжу познайомлять своїх ровесників із Польщі та Німеччини з традиційною українською кухнею.

Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола з Тернополя презентуватиме Україну у проекті тристороннього обміну молоді країн Європи, ініційованого Федеральним Міністерством закордонних справ Німеччини та Польсько-Німецької Співпраці Молоді. Мета проекту «Через шлунок до спільної Європи без кордонів» - підтримка польсько-німецьких зустрічей молоді зі студентством Україною, повідомляє сайт навчального закладу.

Ще шість років тому було підписано Декларацію про партнерство і дружні відносини між Новотомишльським повітом та Тернополем, а минулого року – Договір про співробітництво між Спілкою шкіл № 1 у місті Збоншинь (Новотомишльський повіт) та Галицьким коледжем імені В’ячеслава Чорновола.

Нещодавно до коледжу з підготовчим візитом завітали представники шкіл проекту. На робочій зустрічі, у якій взяв участь керівний склад навчальних закладів-учасників Богуслав Петрушевич, директор Спілки шкіл № 1 м. Збоншинь (Польща), віце-директор цієї спілки Марек Фурман, Вєслав Цєпєлевскі (представник польської сторони), директор та заступник директора Галицького коледжу Марія Баб’юк та Ірина Гелецька відповідно, Любомир Чорній, керівник відділу ПТО коледжу, керівник відділу міжнародного співробітництва і туризму Тернопільської міської ради Володимир Кашицький), обговорили деталі польсько-німецько-українського проекту, підготували робочий план та визначили формат студентського обміну між країнами-учасниками.

Додамо, що Галицький коледж – єдиний навчальний заклад України, який бере участь в такому проекті. Передбачається, що обмін відбудеться між навчальними закладами, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю «Кухар, бармен, офіціант» задля співпраці у доступних освітніх проектах та спільних ініціатив у галузі освіти та співробітництва України та Євросоюзу. Здійснюватиметься і порівняння професійного навчання у сфері «Кухар маленьких ресторанів», перебачено знайомство з країною та конкретним регіоном, її місцевою кухнею, історією, культурою, релігією. Проект покликаний покращити мовне спілкування між студентами різних країн та має на меті нівелювати стереотипии, які склалися про кожну з трьох держав. А кінцевим результатом обміну стане створення книги «Місцева кухня», яка міститиме кулінарні рецепти Польщі, України та Німеччини трьома мовами.

Саме у Тернополі стартуватиме перша тристороння зустріч молоді.

Вже з 30 травня по 2 червня студентів польського міста Збоншинь та німецького - Верден гостинно прийматиме Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола.

p01 (Copy)
p01 (Copy)

p02 (Copy)
p02 (Copy)

p03 (Copy)
p03 (Copy)

p04 (Copy)
p04 (Copy)

p05 (Copy)
p05 (Copy)

p06 (Copy)
p06 (Copy)

p07 (Copy)
p07 (Copy)

p08 (Copy)
p08 (Copy)

p09 (Copy)
p09 (Copy)

p10 (Copy)
p10 (Copy)

p11 (Copy)
p11 (Copy)

Фото – автора

Вибір читачів за тиждень

Відео