Орест Сарматський

Виявляється, Тернопільщина - прогресивний регіон, що стрімко розвивається

заставВРУ

Тернопільщину вперше обрали для виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Відкриваючи засідання, голова Комітету з питань бюджету Андрій Павелко підкреслив, на порядок денний виноситься група питань, що стосується наповнення місцевих бюджетів в умовах бюджетної децентралізації, розвитку транспортної інфраструктури, охорони здоров'я та зимових видів спорту.

Як вважає Андрій Павелко, Тернопільська область - дуже прогресивний регіон, який за останні три роки стрімко розвивається та у багатьох рейтингах займає лідируючі позиції.

v01
v01

А голова Тернопільської ОДА Степан Барна повідомив, що область активно рухається вперед, обравши для себе кілька пріоритетних напрямів. Серед них - відновленням та розвиток спиртової галузі, будівництво доріг. Передбачається, що цього року область отримає кошти в рамках програми Go Highway. За словами керівника області, на Тернопільщині досить активно працюють над забезпеченням зайнятості у селах, в тому числі, й завдяки створенню кооперативів.

Також Степан Барна зауважив, що за останні два роки місцеві бюджети в області зросли в 2,5 рази. Це дозволяє разом із залученням державних коштів вкладати ресурси у соціально-економічний розвиток області.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео