Орест Сарматський

Бджолороботи замінять медоносних бджіл (Агро-новини)

b21 (Copy)

Американська мережа гіпермаркетів Walmart запатентувала новий тип дронів-бджіл, пише Science Alert.

Саме за допомогою таких робобджіл вчені давно намагаються вирішити проблему зниження кількості медоносних бджіл, які запилюють майже третину с/г культур. Також дослідники вважають, що штучне запилювання полів дозволить компенсувати щорічні втрати бджіл протягом останніх двох десятиліть.

2103
2103

Безпілотники переносять пилок з однієї рослини на іншу, використовуючи датчики та камери для виявлення місць посівів.

Дослідники Гарвардського університету вперше представили RoboBees в 2013 році. Перші роботи-бджоли могли лише летіти та нахилятись, зараз вони здатні торкатися поверхонь та плавати під водою.

Найбільший у світі ринок м’яса може стати вегетаріанським

Китай, який є найбільшим споживачем яловичини, свинини і птиці у світі, стикається з новою споживчою тенденцією Згідно зі звітом, поданим у Financial Express, усе більше й більше китайців переходять на вегетаріанську дієту. Нова тенденція привезла до збільшення споживання овочів і фруктів і зниження продажів свинини, яловичини та птиці. Про це повідомляє meatinfo.ru.

У звіті, представленому Chinadialogue.net, показано, що в період із 2014 р. по 2016 р. відбулося скорочення продажів свинини з 42,49 млн. т до 40,85 млн. т. За даними торгівлі ООН, імпорт авокадо в Китаї виріс в 13 тис. разів у період із 2010 р. по 2016 р. в результаті зміни дієтичних звичок місцевих жителів.

2101
2101

У 2014 р. інформаційне агентство Сіньхуа повідомило, що щонайменше 50 млн китайців є вегетаріанцями. Це 10?% від найбільшого у світі веганского населення, що проживають в Індії (500 млн людей). Відтоді, тільки в Шанхаї, найбільшому місті Китаю, кількість веганських ресторанів подвоїлася з 49 до понад 100.

Чехи виростили томати на біткоінах

У Чехії вирощують томати на теплі від майнінгу криптовалют. Про це повідомив співзасновник чеського обміннику криптовалют NakamotoX Каміл Брейча (Kamil Brejcha), передає cointelegraph.com.

За його словами, співробітники придумали, як використовувати тепло від майнінгу і відправляти його в теплиці, де в даний час ростуть помідори. Стартап має назву Agritechture.

Деякий час, розробники приховували свої задуми. Але зараз у теплиці вже є перші результати вирощування «криптоматів».

«Ми використовуємо надлишок тепла для теплиці помідорів, і він працює», — повідомив Каміл Брейча.

Він запевнив, що скоро такі томати можна буде придбати у звичайних магазинах.

2102
2102

«Ви зможете незабаром придбати (криптомати) у звичайних магазинах, але я не можу розкрити більше деталей про бренд зараз», — додав він.

Каміл Брейча спочатку хотів вирощувати медичну марихуану, але через законодавчі перешкоди він зосередився на звичайних культурах.

Вибір читачів за тиждень

Відео