Віра Олександрович

Засуджувати події 3 березня у Тернополі будуть… компромісно (відео)

Депутати6

Засудити події 3 березня, що сталися під Верховною Радою, у міській раді Тернополя… не спромоглися. Точніше вирішили оформити такий компромісний текст звернення до керівництва країни, щоб, як то кажуть, нікого не образити.

Власне, це питання внесли із голосу у порядок денний засідання під №3. Текст заяви про обурення побиттям АТОвців у Києві завчасно підготували в одній із фракцій міської ради, навіть зачитали його із трибуни і запропонували колегам підтримати. Але – не судилося…

[embed]https://youtu.be/crNeV_5LTYQ[/embed]

Чому так склалося? За пропозицією міського голови Сергія Надала, рада 34-ма голосами «за» прийняла рішення... про створення комісії із керівників усіх фракцій або їхніх представників. Вони, мовляв, і напрацюють остаточний проект звернення. І мотиви такого кроку звучали досить раціонально. Нагадаємо, на сесії обласної ради 13 березня саме це звернення спричинило найбільший ажіотаж, у залу тоді прийшли кілька десятків колишніх вояків, активістів і волонтерів (про це читайте ТУТ і ТУТприм.).

Снимок1
Снимок1

- Якщо ми зараз, тут у залі почнемо правити текст і домовлятися щодо остаточного варіанту, то ми витратимо купу часу і врешті не вирішимо питань порядку денного, - пояснював пан Надал. – Давайте зробимо по-іншому. Узгодимо текст. І це звернення відправимо у Київ.

Згодом на сесії навіть дали слово Дмитру Гайтку – голові Тернопільської міської організації «Всеукраїнський союз ветеранів АТО». Він від себе і колег запропонував власний варіант звернення до столичної влади.

[embed]https://youtu.be/P1f8xqNngN0[/embed]

Щоправда, чи будуть в остаточному варіанті звернення міської ради Тернополя вимоги, які висував колишній боєць, тобто - відставка Арсена Авакова, засудження правоохоронців, які перевищили свої повноваження 3 березня тощо, - невідомо. Узгоджений текст поки що не оприлюднили, як і решту рішень міської ради, ухвалених на засіданні 16 березня.

Про цікаве, що відбувалося на цьому засіданні, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео