Аграрії Тернопільщини перекривали трасу на Хмельницький (фоторепортаж)

АП осн

Чергову протестну акцію провели сьогодні, 22 березня, аграрії Тернопільщини. Головною вимогою протестувальників було ухвалення законопроекту №7403-2, яким планують відмінити правку №180 до Податкового кодексу, яка забирала в сільгоспвиробників ПДВ при експорті олійних.

 - Найбільше обурює, що правила наша влада міняє тоді, коли планування сільськогосподарського сезону вже завершилося, - коментує на сторінці партії у Фейсбуку учасник акції, керівник Апарату Аграрної партії Тернопільщини Володимир Мужевич. – Тому аграріям не залишається нічого іншого, як відстоювати свої права масовими мирними вуличними акціями.

Представники сільгоспвиробників та фермери разом з технікою спочатку вишикувались вздовж дороги біля Романового Села, а потім двічі перекривали трасу на Хмельницький приблизно по півгодини, рухаючись пішохідним переходом.

АП1
АП1

АП4
АП4

АП3
АП3

АП2
АП2

 - Ми не планували ніяких радикальних дій, бо вірили в розум та здоровий глузд народних депутатів, - продовжує пан Мужевич. – Але коли голова бюджетного комітету пані Южаніна робить все, щоб не підписати прийняте вчора більшістю членів комітету рішення (а це унеможливлює голосування за проект в сесійній залі), ми вирішили вдатися до публічного тиску.

На даний час всі перешкоди законопроект подолав та чекає на голосування нардепів.

Фото зі сторінки Аграрної партії Тернопільщини у Фейсбуку

Вибір читачів за тиждень

Відео