У Бережанах стоки не дають дихати, а очисні споруди продають з молотка

очисні

Бережанці скаржаться на сморід поблизу «насосної», а самі очисні споруди тим часом включили до Переліку об’єктів незавершеного будівництва та виставили на продаж. Відповідне оголошення розмістили на сайті Фонду державного майна Україні.

До складу об’єктів, що підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні ввійшли адміністративно-побутовий та виробничо-допоміжний корпус з теплим переходом; споруда решіток; котельня; хлораторна; блок фільтрів та виробничо-допоміжні приміщення; блок ємкостей; водонапірна башня; піскові бункера (м. Бережани, вул. Лесі Українки, 33); будівля очисних споруд, підвал (м. Бережани, вул. Січових Стрільців, 73), – йдеться в оголошенні. Також на сайті фонду держмайна зазначають, що очисні споруди в м. Бережани перебувають на балансі Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації.

очисні1
очисні1

очисні2
очисні2

Як надалі вплине таке рішення на екологічну ситуації в районі невідомо та вже зараз жахливий сморід не дає спокою містянам.

«Каналізаційні стоки, таке враження, як з цілого міста! Смердить неможливо... Вулиця Січових Стрільців біля водогону (насосна, кахельний)» – пише Khrystyna Kolotka у спільноті «На Віглі в Бережанах» у соцмережі facebook.

Фото Khrystyna Kolotka

Вибір читачів за тиждень

Відео