Орест Сарматський

Якість сирого молока наразі викликає дуже багато дискусій (Агро-новини)

b26 (Copy)

Якість сирого молока наразі викликає дуже багато дискусій, тому надзвичайно важливо синхронізувати корпоративний і державний контроль.

Таку думку висловив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в межах першого консультативного семінару із впровадження пілотної програми державного контролю сирого молока в Україні, організованого швейцарсько-українським проектом з безпечності молока.

Семінар об'єднав представників Держпродспоживслужби, Мінагропроду, підприємств з виробництва, заготівлі та переробки молока і державних лабораторій ветеринарної медицини у пілотних областях проекту (Вінницька, Полтавська, Харківська та Миколаївська), пише agroportal.ua.

Для українського сирого молока підшуковують модель контролю

За словами  керуючого директора Prospex (Бельгія)  Марка Грамбергера, запровадження програми контролю сирого молока дозволить дотримуватися вимог нового законодавства.

За словами організаторів, незабаром буде організований наступний семінар для обговорення вже конкретних моделей впровадження програми контролю сирого молока та прийняття консолідованого рішення щодо моделі, яка буде протестована під час пілотного проекту.

Україні не дають розвернутися на одному з найбільших ринків цукру

Україна без мита постачає на ринок Європейскього союзу лише 20 тис. т цукру при тому, що обсяги споживання ринку ЄС — мільйони тонн.

Про це заявив гендиректор ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина» Юрій Мороз, передає AgroTimes.

«На мою думку, для кожного підприємця, котрий працює на перспективу, в пріоритеті є завоювання зовнішнього ринку збуту, тим самим створюючи можливість заробити для своєї держави певну кількість додаткових ресурсів», — сказав він.

У найближчій перспективі українські заводи вироблятимуть цукор за нормами ЄС, від чого, на думку Мороза, цукровари тільки виграють. Адже у сфері стандартів різниця між тим, що є сьогодні, й тим, що буде завтра, — незначна, проте вітчизняним виробникам буде значно простіше працювати на експорт.

Думка: Україні не дають розвернутися на одному з найбільших ринків цукру

Він підкреслив, що Україна через постійну зміну чиновників, політичних курсів свої економічні інтереси в угоді просто здала.

«Було би добре підвищити експорт цукру без мита до країн ЄС хоча би до 50 тис. т, але наразі, схоже, це нереально. Попри те, що обсяги споживання європейського ринку — мільйони тонн», — додав Мороз.

В Україні запрацювала ще одна платформа для сприяння агробізнесу

Перше установче засідання робочого комітету «Харчова промисловість та агробізнес», заснованого при Німецько-Українській промислово-торговельній палаті відбулося у Києві.

Створення робочого комітету було ініційовано німецькими та українськими компаніями для започаткування дієвої та ефективної платформи, яка б стимулювала розвиток бізнесу та сприяла покращенню рамкових умов у продовольчій та сільськогосподарській галузях України, говориться у повідомленні Німецько-Української промислово-торговельної палати.

В Україні запрацювала ще одна платформа для сприяння агробізнесу

Під час засідання була представлена концепція роботи комітету та основні сфери його діяльності, такі як представлення інтересів виробників та постачальників послуг у сфері агробізнесу, підтримка експортної та імпортної діяльності на українському та світовому ринках, пише agroportal.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео