Віра Олександрович

«Липових» таксистів на «євробляхах» спіймали на Тернопільщині (відео)

Шевчук_teren

П’яні за кермом, недисципліновані пішоходи, а також водії-«шумахери» створюють найбільше небезпечних ситуацій на дорогах Тернопільщини.

Про це повідомив начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук.

- За три місяці цього року працівники патрульної поліції склали понад 6 тисяч адміністративних матеріалів на загальну суму 1 млн 700 тис. грн, - каже він. – З них уже сплатили 1 млн 200 тис. грн.

Ситуація щодо кількості дорожньо-транспортних пригод (ДТП) на Тернопільщині поліпшилася, але все одно вона є досить невтішною. Так, від початку року, як і за відповідний період 2017-го, на дорогах області загинули 10 людей.

Задля стабілізації ситуації патрульні реагують на усі звернення щодо потреби демонтажу дорожніх знаків або, навпаки, щодо встановлення нових. Адже це повинно сприяти безпеці руху на дорогах, наголосив пан Шевчук.

[embed]https://youtu.be/qkY7MKvP4LM[/embed]

- Кількість ДТП із потерпілими цього року зменшилася на 9 випадків – із 92-х до 81-ї, додає він. – Загалом в аваріях на Тернопільщині травмувалися на 26% осіб менше, аніж за відповідний період торік.

Під контролем патрульні намагаються тримати і швидкість руху водіїв, хоча спеціальних засобів для цього ще немає.

[embed]https://youtu.be/85VKUZuuEcU[/embed]

- Машини із проблисковими маячками зупиняються у місцях концентрації ДТП. Поки що лише це стримує водіїв, - пояснює Богдан Шевчук. – Спеціальне оснащення для фіксації швидкості автомобілів має з’явитися у великих містах України у середині наступного кварталу. Коли це станеться у Тернополі, я не знаю.

Штрафують патрульні і пішоходів, які порушують правила дорожнього руху (ст. 127 – прим.). Профілактичну роботу правоохоронці проводять також серед таксистів.

- Лише за минулі вихідні разом із фахівцями Укртрансбезпеки патрульні задокументували два епізоди щодо таксистів, які перевозили клієнтів із «шашкою», але без ліцензії, причому – на авто із іноземною реєстрацією, - розповідає Богдан Шевчук. – Адміністративні матеріали склали за ст. 164 ч. 1. Загальний розмір штрафу у таких випадках становить від 17 тисяч гривень до 34-х.  

Впливати на таких порушників активніше не дозволяють зміни у законодавстві. Адже зупиняти авто без видимої причини патрульний нині не має права.

- Ми сподіваємося, що поправку незабаром внесуть у закон, - додає пан Шевчук. – Тоді біля трас будуть спеціальні майданчики, де патрульні зможуть перевіряти водіїв.

Нагадаємо, під час прес-конференції йшлося також про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Відео – автора, фото – «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео