Орест Сарматський

Ожинові плантації окупляться за 3 роки (Агро-новини)

b22 (Copy)

Потенційна ємність вітчизняного ринку ягід оцінюється у 200 тис. т, що відповідає $300 млн. А зі збільшенням доходів населення країни, буде збільшуватися і попит на ягоди. Тож, експерти PRO-CONSULTING рекомендують звернути увагу на вирощування ягід, повідомляє a7d.com.ua.

Окрім внутрішнього попиту, українські ягоди ідуть на експорт і їх поставки постійно зростають.

Поряд з традиційними полуницею, малиною, смородиною, які є лідарами по виробництво, варто зосередитися і на нішевих — аґрусі та ожині.

Експерти Pro-Consulting розробили бізнес план з вирощування ожини. Ця ягода у тричі продуктивніша за малину, та здатна приносити гарний дохід.

3103
3103

Згідно бізнес-плану, для створення господарства необхідна ділянка площею 10 га. Також потрібно збудувати складське приміщення площею 400 кв. м та огородити територію парканом довжиною 4,2 км. Для придбання необхідної сільгосптехніки знадобиться $312 тис.

ТОП-5 продуктів харчування, які найбільше подорожчали

За останній місяць подорожчало понад 70% соціальних продуктів. Про це на сторінці у Facebook повідомляє директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише AgroPolit.com.

Нагадаємо, антимонопольний комітет України пояснив високі темпи зростання цін на с/г продукцію.

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж склали ТОП-5 продуктів харчування, які найбільше подорожчали.

Список продуктів, вартість яких у гривні в лютому зросла найбільше, виглядає наступним чином: яловичина, м’який сир, варена ковбаса, риба і буряк.

3101
3101

Перше місце посідає яловичина, яка додала за лютий 3,2 грн за кілограм. Відтепер її середня ціна в Україні складає 120,4 грн. На другому місці м’який сир із 1,9 грн подорожчання за кілограм. Його середня вартість – 90,9 грн. Третя сходинка - за вареною ковбасою, вартість якої зросла за лютий на 1,2 грн Відтепер її середня ціна в Україні – 83,8 грн за кілограм. Четверте місце в мороженої риби, яка за останній зимовий місяць додала 1,1 грн і коштує 67,6 грн за кілограм. Замикає п’ятірку буряк, який піднявся в ціні на 1 грн і його середній цінник – 8 грн за кілограм.

Держенергоефективності презентувало успішний приклад заміщення газу соломою

Голова Державного агенства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук презентував успішний приклад заміщення газу соломою, який використовують на птахокомплексі «Дніпровський» у с. Першотравневе Нікопольського району. Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності, пише AgroPolit.com.

Раніше повідомлялося, що в альтернативні джерела енергії в Україні вклали 400 млн євро.

Котельня потужністю 10 МВт працює на тюкованій соломі й дозволяє підприємству заміщувати до 3,5 млн м3 газу на рік.

Сьогодні на прикладі цієї котельні ми вкотре переконалися, що бізнес бачить вигоду у переході на альтернативне паливо. Скорочення споживання енергоресурсів, особливо газу, дозволяє зменшити собівартість виробленої продукції та підвищити конкурентоспроможність підприємства", - повідомив Сергій Савчук.

3102
3102

Вибір читачів за тиждень

Відео