Віра Олександрович

Тернополянам на замітку: декларація – як встигнути «спіймати за хвоста»

Декларування

Один-єдиний день – 31 березня - залишився для подання е-декларації про доходи і майно за 2017 рік у тернопільських чиновників, депутатів і навіть деяких громадських активістів.

Шановні депутати Тернопільської обласної ради, нагадую вам, що до 1 квітня триває черговий етап електронного декларування в Україні, - заявив під час сесії 28 березня керівник найвищого представницького органу краю Віктор Овчарук. – Відповідно до ст. 45 Закону «Про запобігання корупції», суб’єкти декларування, зокрема, представники місцевого самоврядування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати е-декларацію шляхом заповнення на офіційному сайті Національного агентства. Прошу дотримуватися вимог закону! Хто цього ще не зробив, поспішіть…

Нагадаємо, для решти громадян - кампанія декларування доходів, отриманих торік, триватиме до 2 травня 2018 р. А ті, хто має право на податкову знижку, можуть подавати декларацію про доходи аж до 31 грудня. Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області (читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Окрім того, податківці нагадали: податкову декларацію про майновий стан і доходи платники податків подають за місцем своєї податкової адреси у будь-який зручний спосіб за вибором платника: - особисто або уповноваженою на це особою; - засобами електронного зв’язку в електронній формі із дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП), скориставшись «Електронним кабінетом платника податків» на веб-порталі ДФС України в меню електронних сервісів; - поштою із повідомленням про вручення і з описом вкладення, при цьому платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео