Віра Олександрович

На Тернопільщині встановлять новий рекорд України. Цього разу – депутатський (фото)

Очарук_вишиванка

Депутати зі всієї нашої області зможуть долучитися до встановлення нового рекорду України. Станеться це під час ювілейного, уже 10-го фестивалю «Цвіт вишиванки».

Депутати
Депутати

Депутати3
Депутати3

Відбудеться такий мистецький захід 12 і 13 травня у парку імені Тараса Шевченка у Тернополі. Про це нещодавно повідомив  голова обласної ради Віктор Овчарук (про те, що відбувалося під час сесії 28 березня, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

 - Організатори фестивалю запланували встановити рекорд України щодо кількості перебування в одному місці депутатів різних місцевих рад у вишиванках, - пояснює він. – А тому ми запрошуємо народних обранців усіх рівнів місцевого самоврядування взяти участь у фестивалі. Принагідно інформую: кожен депутат, який долучиться до дійства, отримає посвідчення учасника встановлення рекорду України.

Втім, лише одним рекордом організатори масового дійства, присвяченого Дню матері, не обмежаться. Адже під час фестивалю проведуть також конкурс на кращий вишитий герб – України, області, міста чи села.

 - У рамках фестивалю «Цвіт вишиванки» запланували також проведення оригінального конкурсу, - продовжує Віктор Овчарук. – Роботи треба подавати у форматі А3 або А4. Переможці такого творчого змагання отримають цінні подарунки за популяризацію вишиванки, публікації у місцевих ЗМІ і фото не згадку.

До речі, розважати гостей упродовж двох травневих вихідних будуть лише художні колективи із різних куточків Тернопілля.

 - Це було принципове рішення організаторів дійства, серед яких – і обласна рада, - додає перший заступник голови облради Василь Деревляний. – На інші заходи можна запрошувати і якихось зірок, і музикантів із інших областей. Натомість фестиваль «Цвіт вишиванки»- це чудова можливість проявити себе для наших артистів. На Тернопіллі насправді стільки різних колективів, що нам сцени не вистачить!

Додам, до святкового дійства зможе долучитися кожен. Організатори впевнені: чим більше тернополян і гостей міста прийде у ці дні до парку у вишиванках, тим буде краще.

Фото автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео