Кременецькі писанки - у Дубнівському замку

писанки

Виставка писанок відомої кременецької майстрині Катерини Поднєжної відкрилася сьогодні у Дубнівському замку.

Привітати та підтримати колегу у Дубно (Рівненська область) приїхали кременчани та шанувальники творчості художниці. Захід відбувся за сприяння та участі директора Дубнівського ДІКЗ Леоніда Кічатого. Триватиме виставка щонайменше два тижні.

Серед робіт представлених в Державному історико-культурному заповіднику –традиційні писанки (Волині й Полісся, Галичини, Лемківщини та Буковини), писанки авторські в техніках воскового розпису шпильковою та лійковою. А також різьблянки, дряпанки, поєднання дряпанки і шпилькового розпису, поєднання дряпанки і лійкової техніки композиції з яєчної шкаралупи (квіти в вазах і діючий годинник) і навіть прикраси (кулони, сережки) із яєчної шкаралупи. До слова, прикраси можна придбати як оригінальний подарунок до Великодня за досить демократичною ціною.

писанки1
писанки1

писанки2
писанки2

писанки3
писанки3

писанки4
писанки4

писанки5
писанки5

писанки6
писанки6

писанки7
писанки7

Надзвичайно цікаво та оригінально виглядають дряпанки майстрині із зображенням архітектури Кременця. Величні будівлі на курячому яйці – це дивовижно.

Після відкриття виставки Катерина Поднєжна поділилася своїм умінням та провела майстер-клас з писанкарства для місцевих діток.

Фото Катерини Поднєжної

Вибір читачів за тиждень

Відео