Тернополянина "розвели" за новою схемою на 8 з гаком тисяч

320711

Оголошення про продаж дивана розмістив в інтернет-мережі тернополянин.  За якийсь час до нього зателефонував потенційний покупець. Уточнивши деталі щодо товару та суму,  попросив дати йому номер картки, на яку потрібно перекинути кошти. Продавець продиктував номер діючого електронного гаманця.

Проте за кілька хвилин до жителя обласного центру зателефонував з невідомого номера чоловік, назвався працівником банку й повідомив, що з його картки хтось намагався зняти гроші. Додзвонювач сказав, що потрібно швидко змінити паролі й пін-коди та запропонував свою допомогу.

Власник картки погодився на поміч сторонньої людини, продиктував їй усі приватні дані і як результат - втратив понад 8 тисяч гривень. Про зникнення коштів дізнався з смс-повідомлення. Після цього потерпілий звернувся із заявою до поліції, пише Досьє 102.

Правоохоронці вкотре нагадують:  не слід вірити телефонним дзвінкам, в яких невідомі повідомляють про банківські картки та спроби зняття з них коштів. Працівники банків ніколи не випитуватимуть жодних приватних даних, а тим більше – коди, надіслані смс-повідомленнями. Не варто вказувати в оголошенні рахунки власних електронних гаманців. Якщо  сумніваєтеся у безпеці своїх заощаджень – підійдіть у фінустанову, яка обслуговує ваш рахунок, чи зателефонуйте на «гарячу лінію» банку.

Вибір читачів за тиждень

Відео