Тернополянин заробляв на життя, грабуючи ночами тернополянок (фото)

1й

Зловмисника, який грабував жінок, погрожуючи зброєю, затримали правоохоронці Тернополя. Йому інкримінують дві статті кримінального кодексу України - 186 - грабіж та 187 - розбій. Підозрюваний у скоєному зізнався.

- Деякі пограбування були скоєні з застосуванням предмета, схожого на пістолет, а інші шляхом ривка сумки. За дані злочини затримали раніше судимого чоловіка, який восени 2017 року вийшов з місць позбавлення волі, - розповідає заступник начальника Тернопільського відділу поліції - начальник кримінальної поліції Сергій Гатанюк.

Нагадаємо, що перший напад правоохоронці зареєстрували в ніч з 12 на 13 листопада. Близько 23:50 вісімнадцятирічна потерпіла зайшла у під’їзд на вулиці Шпитальній. На сходовій клітці першого поверху стояв невідомий. Чоловік, вистріливши в напрямку дверей, сказав віддати сумку та цінні речі. Жінка злякалася, а тому зробила усе, про що просив нападник. Після цього він зник, пише Досьє 102.

3й

Напади на цьому не припинилися. Уже наступного дня, 14 листопада, на лінію “102″ зателефонувала мешканка з Лепкого. Жінка повідомила, що близько 19:15 невідома особа, погрожуючи зброєю та вистріливши в підлогу ліфта, викрала в неповнолітньої дівчинки мобільний телефон. Гільза, вилучена з місця злочину, була ідентичною тій, яку знайшли напередодні.

Черговою жертвою нападника через годину стала ще одна тернополянка. На вулиці Барвінських до жінки підбіг невідомий, і погрожуючи насильством, викрав у неї сумку, де були гроші та документи.

Речі він реалізовував, а отримані кошти витрачав на власні потреби.

Зі слів потерпілих було складено фоторобот зловмисника. Зафіксували його і камери відеоспостереження. Чоловіка затримали. Йому оголосили міру запобіжного заходу - тримання під вартою. Триває слідство. Перевіряють чоловіка на причетність до інших злочинів.

Вибір читачів за тиждень

Відео