Оксана Бучко

Конфлікт тернопільської школи мистецтв вийшов за межі стін

30624068_1997752637142386_2948360672888938232_n

Демонтажні роботи огорожі на території Тернопільської школи мистецтв 11 квітня обурили педагогів та батьків учнів. Про такі роботи ніхто не попередив. Щоправда, рішення про ліквідацію школи прийняли в облраді ще 2 квітня.

- Настав той час, коли конфлікт вийшов за межі чотирьох стін, в яких дуже часто відбувалися усні домовленості та «рожеві» обіцянки, - пише у Facebook Furmankevicz Natalia. - Настав той час, коли забудовник, порушуючи усі норми безпеки, починає пиляти паркан біля школи - теж за усними домовленостями. Ми залишилися один на один із цим нахабним беззаконним свавіллям влади, новопризначеною директоркою та тепер ще й із забудовником!

У цей же день провели збори трудового і батьківського комітетів школи.

- Ми діємо в правовому полі, працюємо з юристами, - розповіла мама учня Олена Гарбузинська. - Влада і дирекція школи нічого не пояснюють. Директорка пішла на лікарняний. Вона ж голова ліквідаційної комісії школи. Невідомо, коли вона вийде з лікарняного.

Про ідею приєднання школи мистецтв до 21-ої школи ми писали раніше. Як зазначає у Facebook Іван Сороколіт, така ініціатива - суперечлива.

- Чи вірно я розумію, що одночасно обіцяють: а) трудовому колективу 21-ї школи, що для них все залишиться, як було і лише трохи учнів додадуть, а назва школи зміниться; б) трудовому колективу і батькам дітей школи мистецтв, що їм у розпорядження повністю віддають вільну будівлю 21-ї школи. Багато незрозумілого, але чомусь немає жодних спроб скликати позачергову сесію, які були б доречними.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео