Оксана Бучко

Курорт на Тернопільщині називали «польською рив'єрою» (фото)

946265_2158096

Туристам у проекті «Легендарні місця» на legend.24tv.ua нагадують про Дністровський каньйон – одне з 7 природних чудес України. Тернопільщина входить до 4-ох областей, на території яких можна насолоджуватись красою цього витвору природи.

Саме у нашій області виділяють для туристів найбільший рівнинний водоспад України - 16-метровий Джуринський або Червоногородський водоспад. Він спадає на червону кам’янисту породу, від кольору якої пішла назва поселення Червоногород, яке існувало тут кілька століть тому. До речі, за легендою, водоспад створили татари, які начебто прокопали для Джурина нове русло, щоб полегшити доступ до замку.

Також окремо йдеться про Заліщики, як про популярний колись серед польських вельмож курорт, який називали не інакше як «польською рив'єрою». Адже для цього регіону характерний свій мікроклімат, свої «субтропіки».

Відвідувати Дністровський каньйон рекомендують у теплі сухі дні.

Щоб доїхати до Дністровського каньйону з Тернополя, туристу слід орієнтуватись на такі населені пункти: с. Хмелева Заліщицького району, с. Свершківці, с. Дорогичівка, а також самі Заліщики. До кожного з них регулярно курсують автобуси рейсом з Тернополя до Івано-Франківська.

Фото legend.24tv.ua

[gallery order="DESC" columns="1" size="full" link="file" ids="146228,146229,146230"]

Вибір читачів за тиждень

Відео