Помер священик, котрого рятували всією Тернопільщиною

safe_image

Помер клірик Тернопільської єпархії, настоятель парафії святителя Миколая Чудотворця села Великі Дедеркали Шумського району протоієрей Олександр Страхарчук. Священика рятували всією Тернопільщиною. Проте 41-річний чоловік так і не вийшов з коми, у яку впав після інсульту.

Про смерть протоієрея повідомили на сайті Тернопільської єпархії УПЦ КП

«Отець Олександр народився у Горинці Кременецького району. Після закінчення місцевої школи вступив у Київську духовну семінарію. 2003 року закінчив навчання у Київській духовній академії. У вересні 2001 року архієпископом Рівненським і Острозьким Даниїлом був рукоположений у сан диякона, у жовтні 2001-го – священика. Душпастирську діяльність розпочав у Дермані на Рівненщині.

З жовтня 2008 року і до останніх днів життя служив на парафії святителя Миколая Чудотворця села Великі Дедеркали Шумського району.

Днями отець Олександр переніс інсульт і впав у кому. На жаль, лікарям не вдалося врятувати життя священика» – повідомляють у Тернопільській єпархії.

У священика залишилися дружина Богдана і 6-річний син Захар.

Заупокійні служби за спочилим отцем Олександром відбудуться 12 квітня у Горинці, де проживав священик (о 19 год), і Великих Дедеркалах – у храмі, де він служив (о 21 год). Поховають протоієрея Олександра Страхарчука у п’ятницю, 13 квітня. Початок похорону о 8 год. у Великих Дедеркалах.

Фото Тернопільської єпархії УПЦ КП

Вибір читачів за тиждень

Відео