Орест Сарматський

Два навчальних заклади з Тернопільщини перемогли у проекті Zero Waste School

shkoli-rivnenshchini-doluchatsya-do-proektu-zero-w20180404_9103

У конкурсі на проект Zero Waste School серед 50 шкіл-переможниць з усієї України є і два освітніх заклади з Тернопільської області

Це –  Козівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2, і Тернопільська класична гімназія, повідомляють організатори конкурсу.

Конкурс покликаний через неформальне навчання школярів та вчителів впровадити культуру сортування відходів у місцевих школах та громадах.

Переможці у рамках проекту пройдуть декілька етапів навчання. Команди візьмуть участь у тренінгу Active Citizens, під час якого навчаться взаємодіяти всередині місцевих громад, вести перемовини, опанують шляхи вирішення складних ситуацій. На практичному семінарі із управління проектами команди складуть план реалізації власного проекту, навчаться прогнозувати ризики, комунікувати зі громадськими організаціями та медіа. Запрошені тренери розкажуть, як долати перешкоди, що трапляються на шляху втілення проектів, дадуть рекомендації,  як залучати фінансування для розвитку громад. Професійним досвідом поділяться лідери думок зі сфери екології.

Після закінчення першої частини проекту учасники повернуться додому та проведуть дводенний тренінг для учнів та вчителів своїх шкіл, батьків, де навчатимуть їх правильно сортувати сміття (папір, метал, пластик тощо) та заробляти цим на потреби школи та громади. У вересні школи-учасниці проекту організують Zero Waste Day для місцевої громади.

Вибір читачів за тиждень

Відео