Віра Олександрович

На Тернопільщині усім радять стукати у загадкове «єдине вікно»

Єдине вікно

Усе більше учасників зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) обирають порядок оформлення товарів за принципом «єдиного вікна».

Зокрема, фахівці Тернопільської митниці ДФС за результатами роботи у березні цього року 99% митних оформлень здійснили за принципом «єдиного вікна». Порівняно із березнем торік кількість митних оформлень із застосуванням такого принципу зросла на 59%, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Загалом від початку року 85% (від загальної кількості) митних декларацій оформили із застосуванням такого принципу, - наголошують у податковій.

Нагадаємо, інформаційний обмін даними у режимі «єдиного вікна» почав діяти із 1 серпня 2016 року як експеримент. Тепер у ДФС доопрацювали програмно-інформаційні комплекси, що задіяні в системі «єдиного вікна». Відтак у зоні діяльності Тернопільської митниці ДФС функціонують 4 місця митного оформлення товарів, в яких застосовують порядок інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами і підприємствами за принципом «єдиного вікна» із використанням електронних засобів передачі інформації:

- відділ митного оформлення №1 митного посту «Тернопіль-центральний» (Тернопіль, вул. Текстильна, 28а);

- відділ митного оформлення №2 митного посту «Тернопіль-центральний» (Тернопільська обл., м. Збараж, вул. Кармелюка, 5);

- відділ митного оформлення №3 митного посту «Тернопіль-центральний» (м. Тернопіль, вул. Текстильна, 38);

- митний пост «Чортків» (Тернопільська обл., м. Чортків, вул. В. Великого, 31).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео