16-річний житель Тернопільщини крав акаунти та паролі від електронних гаманців

4df814832be98af9fc24ee47e85c79b6_XL

Кіберполіція нещодавно затримали хакера, який за допомогою вірусу розповсюдженого через інтернет, крав облікові записи та паролі від електронних гаманців. Ним виявився 16-річний житель Тернопільської області.

Під час обшуків кіберполіція виявила на жорсткому диску комп’ютера хакера понад тисячу аккаунтів як громадян України, так і іноземних користувачів мережі. Поліцейські оприлюднили і схему, за якою працював хлопець.

- Оперативники Слобожанського управління Департаменту кіберполіції, спільно з працівниками поліції Харківщини, виявили сайт «kamyn9ka.com» з адміністративною панеллю шкідливого програмного забезпечення Azorult, яке призначене для крадіжки персональних даних. Після переходу за посиланням вірус завантажувався на комп’ютер та шукав необхідну зловмиснику інформацію. Отриману інформацію хлопець продавав на тематичних форумах Для приховання своєї IP-адреси він використовував ряд анонімайзерів та проксі-северів, а розповсюдження шкідливого програмного забезпечення здійснювалося за допомогою посилання, розміщеного на Інтернет-ресурсі «youtube.com», - повідомляють на сайті кіберполіції України.

На хлопця уже відкрили кримінальну справу. Вирішується питання щодо оголошення про підозру.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео