На Тернопільщині знущаються із психічно-хворих

02092439_3_large

Як повідомляють у прокуратурі Тернопільської області, психічно-хворі у лікувальних закладах нашого краю проживають в неналежних умовах.

Так, під час перевірки ряду медичних закладів на Тернопільщині працівники прокуратури спільно із фахівцями контролюючих органів виявили чимало порушень. Виявилося, що лікарні недостатньо забезпечені постільною білизною, а у харчуванні практично відсутні висококалорійні поживні продукти (м’ясо, молоко та риба), недостатньо свіжих овочів та взагалі немає фруктів, адже на добовий раціон одного хворого в день виділяють лише 9 грн. 70 коп.

Також при перевірках виявили порушення техніки безпеки: недостатня кількість первинних засобів пожежогасіння, відсутня автоматична пожежна сигналізація, а дерев’яні конструкції будівель не оброблені вогнетривким розчином.

- За наслідками перевірки місцеві прокурори внесли керівникам медичних закладів 7 вказівок, які розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 службові особи. Прокуратурою області внесено узагальнену вказівку начальнику управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА, яка  перебуває на розгляді, - повідомляють у прокуратурі Тернопільської області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео