Віра Олександрович

Тернополянам на замітку: продали авто – прямуйте на Білецьку

ДФС3

Тернополян, які нещодавно продавали автомобілі, запрошують до декларування отриманих доходів, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Якщо громадянин протягом року продав або обміняв два і більше об’єкти рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда, сума отриманого ним доходу підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, - нагадали у податковій. – Ставка при цьому – 5%, а військовий збір – ще 1,5%.

Громадянин, який здійснив такі операції, зобов’язаний відобразити свій дохід у Декларації про майновий стан і доходи. Нагадаємо, її подають до державної податкової інспекції за місцем реєстрації.

- Граничний строк подання податкової декларації у 2018 році - 2 травня, - наголошують у податковій. - Також громадянин зобов’язаний самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій податковій декларації.

До речі, порядок оподаткування операцій із продажу або обміну об’єктів рухомого майна передбачили у ст. 173 Податкового кодексу України.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео