На Тернопільщині зареєстровано 6 пожеж

001

На Тернопільщині, 18 квітня, зареєстровано 6 пожеж в природних в екосистемах.

12:05. В с. Вертелка Зборівського району виникла пожежа, внаслідок якої вогнем знищено очерет на площі 4,5 га.

13:55.В с. Підгайці Шумського району, на відкритій території виникла пожежа, внаслідок якої вогнем знищено суху траву на площі 0,5 га.

14:01. В с. Висічка Борщівського району, на відкритій території виникла пожежа, внаслідок якої вогнем знищено суху траву на площі 0,5 га.

14:21.Поблизу с.Оришківці Гусятинського району, на відкритій території виникла пожежа, внаслідок якої вогнем знищено суху траву на площі 150 м.кв.

16:05.В с. Цигани Борщівського району, на відкритій території виникла пожежа, внаслідок якої вогнем знищено суху траву на площі 0,5 га.

20:35.В с. Млинівці Зборівського району, на відкритій території виникла пожежа, внаслідок якої вогнем знищено суху траву на площі 0,07 га.

20:57.В с. Посухів Бережанського району, на відкритій території виникла пожежа, внаслідок якої вогнем вогнем знищено суху траву на площі 4,5 га.

До їх ліквідації пожеж залучались пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС та місцеві пожежні команди. Обставини виникнення цих пожеж та наслідки, встановлюються. Всього, з початку поточного року, в області зареєстровано 155 пожеж в природних екосистемах.

Для інформації: ліквідація таких пожеж відрізняється від інших тривалістю та потенційною можливістю збільшення масштабів. Для їх гасіння потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін. Адже на відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х кілометрів на годину, а у вітряну – до 30. Висота полум’я сягає двох метрів, а при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості, розмір таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази.

Вибір читачів за тиждень

Відео