На Тернопільщині засудили чоловіків, які «віджали» чужий автомобіль

ef93d2dc9e2a11b8e37a50a5d9e173ca

На Тернопільщині суд уже призначив покарання двом шахраям, які, представившись працівниками СБУ, забрали у місцевого жителя автомобіль.

У Збаразькому суді визнали провину чоловіків та відповідно до  ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого та завдало значної матеріальної шкоди), ч. 1 ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненням суспільно-небезпечного діяння), ч. 2 ст. 126 КК України (умисне завдання ударів, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, з метою залякування потерпілого) засудили до позбавлення волі на 5 років 4 місяці та 5 років 6 місяців.

Як вдалося встановити працівникам прокуратури, у вересні 2015 року двоє раніше судимих жителів Тернопільської області одягнули камуфляжну форму, використовуючи посвідчення бійців добровольчого батальйону, представилися працівниками Служби безпеки України. Шахраї, застосовуючи насильство, незаконно заволоділи транспортним засобом марки БМВ. Матеріальна шкода, завдана потерпілому, відшкодована під час судового розгляду. Трапився інцидент поблизу Збаража, що на Тернопільщині.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео