Тернополянам на замітку: навіщо потрібні перекуси

shutterstock_411692254

Більшість тернополян знають, що перекуси - це невід'ємна частина правильного харчування. Зазвичай людям законних сніданку, обіду і вечері не вистачає для того, щоб підтримувати свою працездатність на високому рівні і бути бадьорим протягом усього дня.

Чому ж перекус такий важливий? Він підтримує обмін речовин. Якщо між прийомами їжі дуже тривалий проміжок і Ви відчуваєте сильний голод, швидкість метаболізму знижується приблизно на 30-40%.

Коли найкращий час для додаткового прийому їжі? Перекусів не повинно бути багато. Ідеально -  2 за день: другий сніданок і полуденок.

Які продукти найкращі для перекусу? І який повинен бути його розмір? Для жінок буде достатньо 150 ккал, а для чоловіків близько 200 ккал. Це можуть бути 2 яйця, несолодкий натуральний йогурт, фрукт, горіхи, сухофрукти, хлібці з авокадо, салат зі свіжих овочів з нежирним сиром.

У першій половині дня найкраще робити перекус у вигляді фруктів, так як вони містять цукор - енергію, яку Ви встигнете витрачати протягом дня і взагалі, їх краще їсти окремо від інших продуктів харчування.

У другій половині дня краще віддати перевагу кисломолочним продуктам, сиру, або ж запіканкам із нього.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео