За результатами сесії Тернопільської міськради: «Самопоміч» найактивніша

IMG_2283-1

На сесії Тернопільської міської ради, що відбулася 20 квітня, фракція «Самопомочі» ініціювала і відстояла прийняття цілого ряду рішень щодо соціального захисту тернополян та збереження зелених зон міста.

За ініціативи Андрія Грицишина місто звернулося до керівництва держави покращити стан справ у службі екстреної медичної допомоги. Для цього необхідно збільшити медичну субвенцію із держбюджету на місця для забезпечення потреб фонду оплати праці та виділити кошти на укомплектування центрів «швидкої» спеціалізованим транспортом та обладнанням, засобами зв’язку.

Сприяти утриманню талановитої молоді у «вишах» міста покликана ініціатива Віктора Генсерука. Для випускників міських шкіл, які за результатами ЗНО з базової дисципліни отримають високі результати та залишаться здобувати вищу освіту в Тернополі, запроваджено стипендію міськради у розмірі 1 тис. грн у місяць. Одноразові грошові премії отримають випускники, які здадуть ЗНО з базових дисциплін на максимальну кількість балів: 2 тис. грн за 200 балів, 5 тис. грн за 400 балів і 10 тис. грн за 600 балів.

За ініціативи Андрія Шкули та Назара Зелінки у місті візьмуться за наведення порядку з обілечуванням. Протягом місяця має бути забезпечено розрахунок через валідатори під час прогулянок на катерах. Крім того буде посилено контроль за обов’язковістю видачі квитків з валідаторів по всьому громадському транспорту Тернополя.

На сесії також було підтримано ініціативу депутатів «Самопомочі» щодо заборони вирубки дерев та повернення частини землі з деревами в межі парку Національного відродження на території будівництва «Вуличної академії».

В проекті рішення про дострокові зміни містобудівної документації, зокрема плану зонування міста та Генерального плану Тернополя, врахована частина пропозицій фракції «Об'єднання »Самопоміч« щодо збереження зелених зон та усунення ущільнення міських територій. Це частина території з зеленими насадженнями біля »Вуличної академії", ділянки по вул. Орлика-Юності, бул. Б. Лепкого, вул. Орлика-Винниченка, вул. Текстильна 14, поряд з перехрестям Живова-Шептицького, кут вул. Микулинецька-Живова, стадіону «Текстерно». Проте чимало пропозицій «Самопомочі» щодо зелених зон залишились непочутими. Зважаючи на це, фракція не підтримувала проект рішення щодо дострокових змін містобудівної документації. Основними вимогами «Самопомочі» є повернення парків в попередні межі, надання природоохоронних статусів міським скверам та збільшення площ озеленення.

Підготував Василь Шевчук

Вибір читачів за тиждень

Відео