Спеціалісти компанії з Тернопільщини взяли участь у семінарі асоціації «Дунацська соя» у Відні

unnamed-2-847x381

На семінарі, що відбувся минулого тижня у м. Відні, компанії-члени асоціації «Дунайська соя», до числа яких з 2017 року входить і компанія «Агропродсервіс», обговорили низку питань щодо співробітництва у виробництві і переробці не-ГМО сої у Європі.

Про це повідомили на сайті agroprodservice.com.ua.

Учасники семінару обговорили Перспективи та складнощі розвитку агро-господарств, які вирощують сою по регіонах (Західна, Центральна та східна Європа). Також вдалося оглянути Європейський та Світовий ринки сої та продуктів її переробки.

Представники ПАП «Агропродсервіс», як учасники асоціації, були ознайомлені з її звітністю за 2017 рік та взяли участь у затвердженні бюджету асоціації на 2018 рік.

Довідково:

Асоціація «Дунайська соя» розпочала свою діяльність 2012 року у Відні за участі 20 членів й об’єднує наразі понад 120 учасників із 50 країн Європи, які межують із басейном р. Дунай.

Головний офіс розташований у Відні, також офіси в Румунії, Сербії, Італії, Швейцарії, Молдові, а з недавніх часів Україні (Київ).

Європа щороку імпортує близько 32 млн тонн сої, переважно з Бразилії.

Найбільший імпортер сої у світі – Китай – купує соєві боби, тоді як Європа – переважно продукти переробки, зокрема соєвий шрот. Окрім дефіциту власного протеїну іншою проблемою, що постала перед країнами Центральної та Західної Європи, – виробництво сої без ГМО. У країнах Латинської Америки площі під соєю розширюються здебільшого екстенсивно.

Логотип «Дунайська cоя» на продукції означає, що тут використано сою  без ГМО контрольованого походження із Дунайського регіону. Україна також приєдналася до безпечного виробництва сої та розвитку її переробки. Відповідно до меж басейну р. Дунай сертифікація сої як «Дунайської» в Україні є можливою лише для культури, яку вирощують на територіях Закарпатської, Чернівецької, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, Вінницької та Одеської областей.

Низка країн, як-от: Австрія, Швейцарія, Польща, Німеччина (Баварія, Баден Вюртемберг), Словаччина, Угорщина, Словенія, Хорватія, Сербія, Боснія та Герцоговина, Румунія, Болгарія та Молдова своїми підписами схвалюють такий підхід до протеїнової безпеки Європи. Декларація визначає необхідний план упровадження масштабної програми з вирощування сої у регіонах басейну р. Дунай.

Вибір читачів за тиждень

Відео