Діткам-сиротам із Теребовлі подякував Папа Римський Франциск (відео)

MVI_3180.MOV.00_00_07_14.Still001

Вихованці Теребовлянського навчально-виховного комплексу Наталя та Віталій перший раз в житті малювали писанки. Проте їм відразу вдалося перемогти у конкурсі «Писанка миру».

- Я перший раз малювала писанку, мені надзвичайно сподобалося виводити узори, які колись зображали наші предки на писанках для того, щоб в сім’ї завжди був добробут, злагода, щастя і все завжди було добре, - ділиться враженнями Наталя.

Діти розповідають, що були здивовані перемогою у конкурсі, проте дуже втішені, адже саме їхні писанки потрапили до Папи Римського.

- Це класно, що я простий хлопець з села, перший раз малював писанку, і зразу Папа Римський отримав, і був дуже щасливий, коли мені сказали, що я переміг, - розповідає Віталій.

Для того, аби передати благословення Папи та подяку переможцям конкурсу у Теребовлянський навчально-виховний комплекс завітав папський місіонер отець Василь Баглей.

- Десь та дитинка з звичайного українського села ніколи не могла собі уявити і подумати, що Папа Римський буде тримати писанку, яку вона написала в своїх руках. Я уявляю собі емоції цієї дитини, - каже отець Василь Баглей.

Подібні конкурси дуже важливо проводити серед дітей-сиріт, не лише для того, аби зберегти національні традиції та звичаї, а й тому, щоб більше уваги приділяли таким категоріям дітей.

- Як сказано в Яремії 2911 «я хочу дати надію дітям». І цим проектом ви доводите, що це можливо. Я дуже вдячна усім, що ви робите такі добрі справи для цих дітей, - каже волонтер із Сполучених Штатів Анна Дяченко.

[embed]https://youtu.be/gwYQsJ9xn5E[/embed]

Нагадаю, отець з Тернопільщини Василь Баглей привіз Папі Римському на Великдень подарунок – 12 яскравих писанок від переможців конкурсу «Писанка миру», проведеного серед дітей–сиріт Тернопільщини компанією «Агропродсервіс» та благодійним фондом «Майбутнє сиріт».

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео