Орест Сарматський

У селян намагаються відібрати 70 земельних ділянок (Агро-новини )

кв26

В с. Потік, Миронівського району Київської області, рейдери намагаються відібрати у селян 70 земельних ділянок. Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на видання «Моя Київщина».

Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на видання «Моя Київщина».

2601
2601

Нагадаємо, Кабмін відновив роботу міжвідомчих штабів із боротьби з рейдерством в аграрній сфері.

Земельні ділянки перейшли у власність місцевих жителів після банкрутства ТОВ «Потік», яке в свою чергу, отримало їх після розпаду колгоспу ім. Карла Маркса. Проте, нещодавно на селі з’явилися підприємці, що назвалися представниками СТОВ «Потік» і відповідно, правонаступниками колективного господарства.

Бізнесмени не обмежилися заявами і звернулися до Держгеокадастру з вимогою надати їм землі, які перебувають у приватній власності селян із Миронівщини. Місцевих жителів ніхто не попередив і про ситуацію вони дізналися випадково, з реєстру судових справ.

Товариство «Потік» знайшло землевпорядну організацію, яка, попри наявніправа власності, розробила проекти на 4 земельні ділянки загальною площею 273 га, котрі вже 20 років як передані колишнім співробітникам місцевого колгоспу як паї, про що свідчить рішення сільської ради від 4 серпня 2000 р.

За інформацією журналістів, основним спонсором цієї санації є підприємство «Планета-Зем».

- Кінцевим бенефеціаром цієї компанії є Ольга Рудьковська. В декількох інших аграрних підприємствах вона фігурує кінцевим власником поряд із Сергієм Рудьковським, швидше за все, братом Миколи Рудьковського — екс-міністром транспорту в уряді Януковича, — повідомляє видання.

У разі задоволення цього позову буде порушено права власності на земельні ділянки 70 жителів села Потік. Для багатьох із них ця земля — єдине джерело доходу.

Законопроект, який позбавить аграріїв 15–18 млрд грн, пропонують забрати із Ради

Група народних депутатів пропонує спікерові парламенту скасувати законопроект №7403-д про соєво-ріпакові правки, який позбавить фермерів 15–18 млрд грн доходів. Про це йдеться у відповідному зверненні, текст якого має у розпорядженні AgroPolit.com. Його підписали 4 народних депутати: І. Мірошніченко, В. Івченко, Р. Семенуха, С. Лабазюк.

2602
2602

Нагадаємо, що минулого сесійного тижня депутати після тривалих суперечок прийняли ще один законопроект 7403-д на дану тему і зареєстрували його, як альтернативний. Сьогодні ці законопроекти поставлені в порядок денний.

Ініціатори звернення говорять, що законопроект 7403-д не може бути прийнятий через низку наступних причин.

Згідно з положеннями регламенту Верховної Ради України (стаття 100), альтернативний законопроект може бути внесений не пізніш як у 14-денний строк після дня надання народним депутатам першого законопроекту з відповідного питання.

Отже, альтернативні законопроекти могли бути внесені до 2 січня 2018 року. Так, 21.12.2017 та 29.12.2017 були внесені альтернативні законопроекти 7403-1 та 7403-2", – йдеться у зверненні.

Також під час реєстрації альтернативного законопроекту було допущено процедурну помилку.

4 квітня 2018 року Комітет з питань податкової та митної політики, на порушення вимог статті 114 Регламенту щодо підготовки доопрацьованого законопроекту лише на виконання відповідного доручення Верховної Ради України щодо направлення проекту на повторне перше читання, розробив та рекомендував Верховній Раді України прийняти в цілому проект Закону реєстр. №7403-д.

Вибір читачів за тиждень

Відео