На журналістів, яких побили на Тернопільщині, подали зустрічний позов (відео)

IMG_3298

Як відомо, нещодавно журналіста інтернет-видання «Волинь24» та оператора «12 каналу» з Луцька побили на території приватного підприємства на Тернопільщині. Наразі триває розслідування.

Працівники медіа виконували редакційне завдання щодо викриття роботи нелегальних заправних станцій Західного реґіону. Одну із таких АЗС виявили одному із приватних підприємств у Теребовлянському районі.

Наразі по даній справі у поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста)

[embed]https://youtu.be/al1wHJ7N1Oc[/embed]

Заправник, якого журналісти попросили надати дозвільні документи сказав, що ці документи є в директора підприємства. Він підвів їх до адміністративного корпусу. Їх зустрів там головний бухгалтер, відвів їх у кабінет директора та залишив. За словами журналістів, коли вони попросили у директора документи та розповіли про свої претензії, то він обурився, почав до них проявляти агресію, вихопив камеру і нею вдарив одного із представників медіа в обличчя, а потім вдарив другого, - розповідає керівник ГУНП у Тернопільській області Олександр Богомол.

У поліції повідомили, що від особи, яка побила журналістів є звернення, про те, що представники медіа викрали 10 літрів пального.

- Після прояву агресії, директор підприємства викликав охорону та сказав, що журналісти вкрали у нього 10 літрів пального, та щоб ті не випускали їх, поки не розберуться, - каже Олександр Богомол.

[embed]https://youtu.be/AjTox0tT0jM[/embed]

- Якщо ж звернення директора підприємства про крадіжку пального не підтвердиться, то тоді його версія, що він вчинив громадянське затримання злочинців буде спростована і буде розглядатися питання щодо позбавлення волі журналістів, крім цього. Тому що утримувати людей незаконно і безпідставно ніхто не має права, - пояснює головний поліцейський області.

Санкція статті 345-1 передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео