Тернопільські дітлахи отримали благословення від Папи Римського (відео)

тернопіль.00_00_33_00.Still001

Серед 12 діток – переможців конкурсу «Писанка миру» був і Михайло із Тернопільського обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку.

Хлопчик – справжній патріот, адже на його писанці було зображено Герб України та хрест. Причому намальована вона була у національних синьо-жовтих барвах.

Отець Василь Баглей у дитячому будинку вручив діткам подарунок: холст із фотографією моменту отримання писанок Папою Римським Франциском.

- Ми ставимо сьогодні такий найголовніший мабуть акцент в акції «Писанка миру». І сьогодні, після вручення цих писанок Папі Римському, їдемо до дитячих будинків, до цих діток, які прилучилися, які вклали в ці писанки знання, мистецтво, - розповідає отець Василь Баглей.

Окрім того, священик виконав місію від Папи Римського - поблагословив діток, які брали участь в акції та дав їм настанови на майбутнє. Отець наголошує, що допомагати таким діткам дуже важливо, і тут справа навіть не у фінансовій підтримці, а в увазі та любові, які кожна людина може приділити сиротам.

- Цей конкурс – це такий внутрішній мотиватор на ціле життя. Десь та дитина собі думає, я щось в тому житті варта, я щось можу зробити. І якщо хоча б половина цих дітей цей посил сприйме, то наша місія не пройшла даремно, - пояснює Василь Баглей
[embed]https://youtu.be/6yR9Jbhb-QE[/embed]

Нагадаю, отець з Тернопільщини Василь Баглей привіз Папі Римському на Великдень подарунок – 12 яскравих писанок від переможців конкурсу «Писанка миру», проведеного серед дітей–сиріт Тернопільщини компанією «Агропродсервіс» та благодійним фондом «Майбутнє сиріт».

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео