Орест Сарматський

Юні науковці привезли до Тернополя купу «золота», «срібла» та «бронзи» (фото)

заставкаман

Підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт слухачів Малої Академії Наук.

Цьогоріч конкурс проходив у новому форматі, що було неочікуваним сюрпризом як для учнів, так і для їх наставників, йдеться на сайті Тернопільського відділення МАН.

Кожен, хто побував на видовищному відкритті, зрозумів, що наша країна дуже багата на талановитих, активних, інтелектуально обдарованих школярів, а також кваліфікованих викладачів, вчителів та методистів, організаторів такого чудового свята науки та творчості. Їх привітати завітали Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр освіти та науки України Лілія Гриневич, лауреат Нобелівської премії з фізіології і медицини 2011 року Жюль Гоффман, президент Малої академії наук України Станіслав Довгий, тимчасово повірена у справах Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні пані Наджли Аль-Раїс, заступник міністра молоді і спорту України Олександр Ярема й академік Національної академії наук України Віктор Грінченко.

1415_1
1415_1

Також присутнім були адресовані вітання від генерального директора ЮНЕСКО Одрі Азуле, єврокомісара з питань досліджень, науки та інновацій Карлуша Моедаша, президента Європейської академії мистецтв, наук і літератури Жан-Патріка Коннрада. Після цього розпочалося відео-представлення областей, вшанування видатних діячів минулого, які є земляками учасників конкурсу.

1426_1
1426_1

Тернопільську область вітали під славними іменами Івана Пулюя, Олександра Смакули та Соломії Крушельницької. Далі Станіслав Довгий урочисто оголосив відкриття ІІІ етапу.

1423_1
1423_1

Наступні дні проходили надзвичайно активно та емоційно. Учасники конкурсу намагалися якнайкраще показати свої знання в обраних секціях та презентувати науково-дослідницькі роботи. Тернопільське відділення МАНУ гідно представило свою малу батьківщину. У медальній скарбничці області - 3 золота, 5 срібних нагород та 9 бронзових (з 32 робіт):

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вручив 24 учасникам конкурсу Почесні грамоти від РНБО України за найкращі розробки медичного та науково-технічного напрямків. Олександр Педан, який був ведучим дійства, запросив усіх золотих призерів до нагородження. А родзинкою закриття став виступ гурту ONUKA.

1413_1
1413_1

Фото – МАН

Вибір читачів за тиждень

Відео