Дітям із Бережан передав благословення Папа Римський (відео)

Бережани.00_00_43_05.Still001

Аж четверо дітей Бережанської обласної комунальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивчення трудового навчання стали переможцями конкурсу «Писанка миру».

Для того, аби висловити подяку від Папи Римського Франциска, у Бережани завітав папський місіонер отець Василь Баглей.

Ми ставимо сьогодні такий найголовніший, мабуть, акцент в акції «Писанка миру», бо приготування само собою. І сьогодні, після вручення цих писанок Папі Римському, їдемо до дитячих будинків, до цих діток, які долучилися, які вклали в ці писанки знання, мистецтво, - розповідає отець Василь Баглей.

Михайлик, один із переможців, був дуже здивований, коли дізнався, що переміг у конкурсі, адже писанку малював вперше.

Я малював цю писанку з великою душею, теплотою та радістю, щоб гарно її намалювати. І, спочатку, я навіть не повірив, що моя писанка перемогла, - ділиться емоціями Михайло.

Владислав, який розмалював свою писанку геометричними фігурами, дуже зрадів, що саме його робота потрапить до Папи Римського.

А от Олексій, хоч і малював писанку лише раз у житті, каже, що вже і сам зможе кого-завгодно навчити це робити.

Найперше і найголовніше – це яйце, а далі – поділити його порівну. Ну, а далі вже все залежить від фантазії, можемо малювати зірочку або рибку, а найпростіше - це якість лінії та надписи, - розповідає Олексій.

Нагадаю, отець з Тернопільщини Василь Баглей привіз Папі Римському на Великдень подарунок – 12 яскравих писанок від переможців конкурсу «Писанка миру», проведеного серед дітей–сиріт Тернопільщини компанією «Агропродсервіс» та благодійним фондом «Майбутнє сиріт».

[embed]https://youtu.be/PWbXXDFdaRE[/embed]

Фото автора

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео