Оксана Бучко

На території Центру Науки Тернополя «поселяють» вчених (фоторепортаж, відео)

IMG_3508

Молоді та ще зовсім маленькі художники розмальовують мурали на території Центру Науки у Тернополі. Музиканти гурту Bugs&Bunny готуються до виступу. А усіх охочих тернополян чекають на наукові досліди. Так 28 квітня проходить у  місті фестиваль вуличного мистецтва.

- Ми хочемо дати тернополянам простір для розкриття власного потенціалу, - розповідає голова Центру Науки Христина Білінська. – Знаємо, що багато людей займається вуличним мистецтвом. І сьогодні показуємо, що це не хуліганство, а потужний вид творчості.

Зголоситись до участі у фестивалі могли усі охочі. Серед присутніх – професійні художники, які взялись малювати вчених – Енштейна, Едісона, вченого із Тернопільщини І. Пулюя.

IMG_3484
IMG_3484

- Я мабуть малюватиму портрет Івана Пулюя, - розповів художник Сергій Марунич. – Малюю я від 5 років. Останнім часом працював над проектом портретної серії відомих людей. Перед тим, як зробити портрет, я приблизно місяць вивчаю біографію людини – спілкують із нею особисто, читаю інтерв’ю. Сьогодні такої нагоди не буде. Тож подивимось, що у нас вийде.

IMG_3490
IMG_3490

Учасники наголошували, що такий захід чудово поєднує науку і мистецтво. А також привертає увагу до здобутків рідного краю. До прикладу, наш вчений Іван Пулюй сьогодні стає в один ряд із вченими світу.

IMG_3494
IMG_3494

IMG_3499
IMG_3499

IMG_3505
IMG_3505

Фото автора Відео із facebook  

Вибір читачів за тиждень

Відео