Орест Сарматський

За крок до біди: вночі на АЗС у Тернополі витікав зріджений газ

IMG_4163

У Тернополі на одній з АЗС міста стався витік зрідженого газу

 На місце надзвичайної події залучались рятувальники та служби взаємодії, - повідомляє прес-служба ДСНС в області.

29 квітня о 21:10 до оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про витік газу з наземного газового резервуару на території однієї з АЗС у Тернополі. На момент виникнення надзвичайної події в резервуарі містилось 7,3 м.куб зрідженого газу (пропан-бутан). Попередня причина витоку газу – вихід з ладу аварійного клапана на резервуарі.

До місця події було направлено 4 одиниці спеціальної аварійно-рятувальної техніки, 14 чол. особового складу, а також служби взаємодії. По прибуттю, об’єкт відключили від електропостачання, здійснили огородження небезпечної території та силами патрульної поліції обмежили туди доступ сторонніх осіб. Рятувальники слідкували за пожежною безпекою на місці події, готові в будь-який момент до реагування, на випадок ускладнення обстановки. Також співробітники ДСНС здійснили обхід прилеглих житлових будинків, провели інформування мешканців про ситуацію, що склалася та проінструктували, як діяти, аби не наражатися на небезпеку.

30 квітня о 03:20 витік газу ліквідовано шляхом заміни аварійного клапана. Потерпілих внаслідок даної надзвичайної події не виявлено.

IMG_4226
IMG_4226

IMG_4187
IMG_4187

IMG_4160
IMG_4160

IMG_4169
IMG_4169

Фото - прес-служба ДСНС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео