Орест Сарматський

Томатокартоплю визнали овочем року (Агро-новини)

кв14

Австрійські рослинники віддали свій голос за те, щоб томатокартоплі було присвоєно почесне звання «Овоч року 2018». Про це повідомляє agroxxi.ru.

Томатокартопля — плід селекції. Вона з’явилася в результаті щеплення двох рослин — картоплі і помідору. Тому під землею томатокартопля має бульби картоплі, а зверху — плоди томату.

0101
0101

Вважається, що першим томатокартоплю отримав в 2014 р. голландський селекціонер Бікенкамп після чотирьох років дослідів.

В Австрії томатокартоплю вирощують для продажу в розплідниках. В середньому на сезон така рослина дає близько 250-500 маленьких томатів і близько 2 кг картоплі.

Україна випередила США і стала головним експортером яєць до Європи

Україна стала найкрупнішим постачальником яєць до країн ЄС і обігнала за цим показником США. Про це повідомляє польський Portalspozywczy.

«Статистика Європейської Комісії свідчить, що лише в січні 2018 р. країни ЄС імпортували 874 т яєць і консервів з України, що в кілька разів більше, ніж в січні минулого року», — йдеться в повідомленні.

0102
0102

За інформацією видання, Україна є найбільшим експортером яєць до країн Європейського союзу, станом на початок цього року. Її частка в загальному об’єму імпорту складає 38%.

Вибір читачів за тиждень

Відео