Орест Сарматський

Міністр раптово проінспектує «обличчя» Тернополя

31749527_1652028984887674_4682856791913005056_n (Copy)

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян почав перевірку стану вокзалів.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перевірив стан вокзалу у Миколаєві. Це вже друга інспекція за останній рік, попередня була в липні 2017 року, повідомляє сайт відомства.

- Я відверто незадоволений станом вокзалу в Миколаєві. За майже рік, що минув, позитивних змін немає. Я вкрай незадоволений, що міністр має двічі приїжджати на вокзал, двічі «насолоджуватися» його станом. Всі ці пояснення з розряду «у нас не виходить його привести до ладу»  – це неприпустимо! Я хочу попередити керівництво Укрзалізниці, що ми проінспектуємо всі вокзали в Україні, а потім зайдемо до керівників Укрзалізниці додому і подивимось, як живуть вони, і порівняємо, наскільки це співвідноситься з тими умовами, в яких перебувають люди на вокзалі. Я думаю, що у них вдома більше порядку і зовсім інший стан санвузлів, - наголосив очільник Міністерства. 

За словами Володимира Омеляна, Укрзалізницею передбачено 26 млрд гривень капітальних інвестицій: «Одним із проектів якраз може стати ремонт вокзалу в Миколаєві. Але це має бути спільна робота Укрзалізниці, керівництва міста і очільника вокзалу. Вокзал - це обличчя міста, Миколаїв вже давно вимагає сучасної споруди, яка відповідатиме духу міста і матиме оптимальне функціональне навантаження».

- За рахунок того, що нам вдалося побороти корупційну складову у розподілі вагонного парку Укрзалізниці, компанія щомісяця додатково акумулює 300 млн грн., а за рік це буде більше, ніж 3,5 млрд грн. Ми домовилися, що ці кошти підуть саме на інфраструктуру – на колію, на вокзали. Тому фінансування цього року буде», - додав очільник Міністерства.

Фото – Міністерство інфраструктури

Вибір читачів за тиждень

Відео