В тернопільської молоді стало більше мотивації залишатися в місті (фото)

IMG_2290 (Copy)

Сьогодні, 5 травня, в одному з закладів Тернополя відбувся поетичний гала – концерт «Гайвороння» 2018.

Засновниками конкурсу є Богуслав Поляк та Ігор Астапенко. Президентом  і Яніна Дияк.

Як повідомив єдиний представник від журі Михайло Жаржайло, сьогодні читали свої поетичні доробки фіналісти попередніх років «Гайвороння»: Юліана Лесняк, Ігор Котик, Назар Данчишин, Леля Покотиполе, Ростислав Кузик, Ярослав Корнєв. Участь у конкурсі беруть люди з різних країн світу. «Гайвороння» цікаве тим, що створено волонтерськими силами простих людей мистецтва. Проект немає жодних спонсорів, однак благодійниками призового фонду виступили книжкові видавництва. На сьогодні є 11 членів журі, і з 2016 року року ця цифра є сталою.

Конкурс відбувається, величезною кількістю учасників. Люди могли в електронній формі надіслати свої тексти і дуже ретельно відбиратися за різноманітними критеріями.

-Ми ставимось до цього досить відповідально. Читаємо зашифровані твори і можемо лише випадково здогадуватись чиї роботи ми переглядаємо, - каже один з членів журі Михайло Жаржайло, -Члени журі мають абсолютно різні вподобання, участь беруть люди різної вікової категорії.

Літературознавець Ігор Котик перший продекламував власні вірші публіці:

- Я родом з Тернопільщини. І коли мені було 19 років не зауважував, щоб тут проводили літературні заходи. Тоді не було фестивалю «Ї», не було книгарні «Є». Сьогодні ж часи помінялися. Є інші культурні осередки, і сюди, до Тернополя їдуть люди з Києва, Львова, інших міст, і таким чином, в тернопільської молоді є більше мотивації залишатися в цьому місті і творити культуру тут.

IMG_2283 (Copy)
IMG_2283 (Copy)

IMG_2293 (Copy)
IMG_2293 (Copy)

IMG_2308 (1) (Copy)
IMG_2308 (1) (Copy)

Вибір читачів за тиждень

Відео