Орест Сарматський

Китайці таки вподобали собі Тернопільщину, а от швейцарці – ні

Ukraina-Kitay (Copy)

Імпорт товарів з Китаю на Тернопільщину зростає, а зменшується – із Швейцарії.

З початку року на Тернопільщині експорт товарів сягнув майже  77 млн.дол  США, імпорт – близько 55 млн.дол. Порівняно з минулим роком, експорт збільшився на 22,2 млн.дол, імпорт – на 10 млн.дол., повідомляє обласне управління статистики.

У загальному обсязі експорту товарів збільшилася частка електричних машин, насіння і плодів олійних рослин, меблів, продуктів переробки овочів. Натомість зменшилася частка зернових культур, жирів та олій тваринного або рослинного походження, деревини і виробів з деревини.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 57,5 млн.дол., або 74,8% від загального обсягу експорту та збільшився за рік в 1,7 раза.

Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювались до Польщі. Значні обсяги товарів експортувалися до Нідерландів, Німеччини, Іспанії, Італії та Бельгії.

Серед інших країн світу найбільше експортувалися товари до Білорусі та Ірану, Ісламської Республіки.

Серед найбільших країн-партнерів експорт товарів збільшився до Італії, Ірану, Ісламської Республіки, Бельгії, Німеччини, Нідерландів, Польщі, Іспанії. Одночасно скоротилися експортні поставки до Білорусі.

Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювались з Польщі. Значні обсяги товарів імпортувалися з Німеччини, Литви та Італії.

Серед інших країн світу найбільші імпортні поставки товарів надходили з Китаю та Ісландії.

Окрім цього, серед найбільших країн-партнерів імпорт товарів збільшився з Китаю, Польщі, Литви, Італії, Ісландії. Одночасно скоротилися імпортні поставки з Німеччини та Швейцарії.

Вибір читачів за тиждень

Відео