П'ять амфетамінщиків з Тернопільщини опинилися під вартою

35752

Сімом особам повідомили про підозру відповідно до статті 307 частина 3 ККУ - Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою. П'ятеро з них перебувають під вартою. 

Впродовж січня-квітня 2017 року раніше судимий за незаконний збут психотропних речовин тернополянин, 1986 року народження, організував на Тернопільщині нарколабораторію. Він на одному з хуторів Зборівського району винайняв приватну садибу й разом із трьома спільниками почав виготовляти амфетамін.

Ресурси для виготовлення наркотику замовляли «бізнесмени» через інтернет. За один раз варили 300-400 грам небезпечної речовини. Продавали готовий продукт лише перевіреним клієнтам. Збувати товар організаторам нарколабораторії допомагала група з восьми осіб - як чоловіки, так і жінки.

На час торгів у нарколабораторії залишали сторожа, який стежив, аби сторонні люди не заходили на територію господарства.

На початку січня цього року оперативники разом з поліцейськими кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області та спецпризначенцями корпусу оперативно-раптової дії затримали на під’їзді у Тернопіль транспорт з амфетамінщиками та товаром. Вартість вилученого обладнання становить більше ста тисяч гривень.

Працівники управління протидії наркозлочинності продовжують перевіряти канали надходження сировини, клієнтів та інших учасників, причетних до розповсюдження наркотиків.

Вибір читачів за тиждень

Відео