МОЗ не пов'язує смерть дитини на Тернопільщині з вакцинацією

vaktsinu-srochno-izymajut-s-prilavkov_rect_62db7f2cf6ab8956ae45db9e08344e8e

Регіональна група оперативного реагування надала результати розслідування летального випадку з дитиною в Тернопільскій області, що збігався у часі із проведенням імунізації. Результати доводять відсутність причинно-наслідкового зв`язку між проведенням імунізації та смертю, повідомляє офіційний сайт Міністерства охорони здоров’я.

У Міністерстві переконані, що Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками має відкликати раніше видане розпорядження про тимчасове вилучення вакцини Імовакс Поліо та вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку.

 - Експерти Держлікслужби не мали жодних фактів щодо того, що смерть дитини може бути пов`язана із застосуванням вакцини, тож видане розпорядження є необґрунтованим. Нагадаємо, що у лютому 2018 року Держлікслужба видала, а згодом скасувала розпорядження про тимчасову заборону вакцин БЦЖ. Аналогічна ситуація сталася у травні  з вакциною проти Гепатиту В , – повідомили в МОЗ.

Наразі Міністерство охорони здоров`я працює над удосконаленням порядку встановлення тимчасової заборони імунобіологічних препаратів, щоби уникнути подібних непорозумінь у майбутньому.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео